Terreurverdachte Berlijn doodgeschoten in Milaan


Anis Amri

Anis Amri

MILAAN – De verdachte van de aanslag in Berlijn, Anis Amri, is doodgeschoten in Milaan. Dat bevestigde de Italiaanse minister Marco Minniti van Binnenlandse Zaken vrijdagmorgen op een persconferentie.

Tijdens een vuurgevecht donderdagnacht om drie uur in de plaats Sesto San Giovanni vlak bij Milaan is Amri doodgeschoten. De Italiaanse politie was niet bewust naar Amri op zoek. Toen de terreurverdachte tijdens een routinecontrole om zijn documenten werd gevraagd, schoot hij op twee agenten. Daarop hebben zij hem doodgeschoten. De agent die Amri doodschoot, was nog maar negen maanden in dienst. De vingerdrukken van het slachtoffer komen overeen met die van Amri.

Afbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op Twitter

: Berlin terrorist was shot in Sesto San Giovanni, Milan: police stopped him, he then shot an officer before being shot dead

Klopjacht

De laatste dagen was een klopjacht gaande op de 24-jarige Tunesiër die achter de bloedige aanslag op een kerstmarkt in Berlijn zou zitten. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven; 48 mensen raakten gewond. Amri was al enkele dagen spoorloos.

ZIE OOK: Dit weten we over de verdachte van de aanslag in Berlijn

Eerder werd een man die voldeed aan het signalement van Amri gespot in Denemarken.

Rustige kerst dankzij agenten

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken gaf vrijdagochtend een persconferentie in Rome. Marco Minniti liet weten dat de Italianen nu een rustige kerst kunnen vieren dankzij de dappere agenten. Hij wenst de gewonde agent veel beterschap.

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!