Treitervlogger ’niet meer veilig in Poelenburg’


Ismail Ilgun op de vlucht voor de boze man die hem de wijk uit jaagt.

Ismail Ilgun op de vlucht voor de boze man die hem de wijk uit jaagt.

Vlogger Ismail Ilgun is niet alleen achtervolgd en uitgescholden in zijn eigen buurt, de 19-jarige inwoner van de Zaanse wijk Poelenburg heeft ook een paar flinke trappen gekregen van een boze buurtbewoner. Dat meldt een ooggetuige aan De Telegraaf.

De beelden van de jonge vlogger, die zich eerst nog een ’strijder van Erdogan’ noemde, maar nu spijt heeft van alle negativiteit die zijn videoblogs hebben opgeleverd, zijn tienduizenden keren bekeken. Te zien is hoe een boze man Ismail al scheldend achtervolgt en zegt dat hij moet ’oprotten’ uit de stad, omdat hij Poelenburg in een kwaad daglicht zet.

„Ik herkende de achtervolger als die man die zich ’Dalton Sefa’ noemt en ook een vlog had gemaakt over de tuigvloggers in Poelenburg. Ik zag het aan zijn korte haar, die herkenbare snor en de tatoeages op zijn arm. Die zie je ook op mijn foto”, vertelt ooggetuige Sebastiaan.

Harde trappen

Ismail krijgt volgens de ooggetuige een paar harde trappen, voordat hij het op een rennen zet. „Op de video is dat niet heel duidelijk te zien, maar het gebeurt volgens mij aan het begin van het filmpje. Nog voordat ze langs de groentenman komen”, aldus Sebastiaan, die een foto van het incident maakte. „Ik wilde eigenlijk filmen, maar dat leek me toch niet verstandig.”

Het verbaast Sebastiaan dat Ismail nog kon rennen. „Die boze man zag er behoorlijk sterk uit”, vertelt hij. „Ik woon niet in de wijk, maar ik kom er wel vaak en volgens mij is Ismail niet meer veilig als hij alleen over straat loopt.” Dat Ismail zich niet meer ongestoord door de buurt kan lopen, blijkt wel uit de beelden, waarop te zien is dat de Zaandammer in paniek op de vlucht slaat.

Woede

„Ik denk dat veel jongens uit de buurt woest zijn op het groepje dat steeds in die video’s te zien was”, vreest Sebastiaan. „Je hoort nu op straat juist dat mensen positiviteit naar Poelenburg willen brengen. En het is de laatste weken wel echt rustiger dan eerst. Hopelijk kan mijn vriendin binnenkort weer met een veilig gevoel door de wijk te lopen.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!