Tsunami van autobranden in Nieuwegein en Utrechtse krachtwijken Zuilen en Kanaleneiland

Zeven auto’s in één nacht afgefikt

Een tsunami van autobranden overspoelde in de nacht van donderdag op vrijdag de bekende Utrechtse krachtwijken en het intens pittoreske Nieuwegein. Maar liefst zeven auto’s vielen te prooi aan de vlammen,meldt RTV Utrecht. Een overzicht:

Nieuwegein

Aan de Leemwal in Nieuwegein brak een klein brandje uit in een geparkeerde auto. De brandweer kon de zaak snel blussen maar de schade was reeds groot.

Later gingen twee auto’s die geparkeerd stonden in de overdekte parkeergarage aan de Graaf Anselmdek in de hens. Daarbij moest een klein kind zich door een dokter laten behandelen omdat de giftige rook ook de woning boven de garage had bereikt.

Zuilen

In het Utrechtse Zuilen legde een auto op het Zwanenvechtplein door vlammen het loodje en op de Van Meelstraat verruilde een Volkswagenbusje het tijdelijke voor het eeuwige in de autohemel.

Kanaleneiland

Tot slot Kanaleneiland, al jaren een enorme multiculturele Utrechtse succeswijk, nauwelijks te onderscheiden van bijvoorbeeld Molenbeek in Brussel. Aldaar stonden zomaar opeens twee auto’s in de hens, maar gelukkig kon de brandweer voorkomen dat een derde auto ook vlam vatte.

Over de oorzaken van al deze brandende auto’s is niks bekend maar aangezien het in de fik steken van auto’s alweer tijden een rage is in Nederland, al helemaal in succesvolle grootstedelijke krachtwijken, is de kans op brandstichting groot tot zeer groot.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!