Zaanse Turk Sefa, bespot Poelenburgs tuig in eigen vlog

“Een slungelig zongedroogd tomaatje ben je”

 

Als tegenreactie op de ‘stoere’ video’s van de Poelenburgse vlogger Ismail Ilgun heeft de Turkse Zaandammer Dalton Sefa een eigen vlog gemaakt. “Ik zal mensen laten zien wat Turk zijn is.”

“Ik ga stoppen op straat om mensen te helpen met oversteken, ik ga boodschappen naar huis dragen, ik ga mensen eten geven die honger hebben”, leidt Sefa zijn betoog in.

Of hij dat daadwerkelijk van plan is, wordt niet duidelijk. Wel lijkt hij vastberaden om het imago van zijn landgenoten op te poetsen. “Ik ga zorgen dat ze zeggen: hier moeten meer Turken komen wonen.”

“Mongool, ezel, je kunt niet eens twee zinnen achter elkaar plakken, Poelenburg-gangster”, bespot hij Ilgun tussen een hijs van z’n sigaret en een slok van z’n biertje door. “Jullie zijn een schande voor je moeder, een schande voor je vader. Je kan mij niet wijsmaken dat jullie ouders dit goedkeuren.”

Zongedroogd tomaatje
Hoewel zijn woorden aan alle overlastgevende jongeren in Poelenburg zijn gericht, haalt hij extra hard uit naar Ilgun. “Een slungelig zongedroogd tomaatje ben je gewoon.”

Bang voor Ismail en z’n vrienden is Sefa niet. “Ga maar dreigen! Ik hoop dat jullie deze video te zien krijgen en dat jullie mij gaan dreigen.” Hij raadt ze aan thuis een computerspel te gaan spelen. “Werken zullen jullie toch niet kunnen. Mensen die werken betalen wel voor jullie zwervers.”

‘Uitgesproken’
“Jullie mogen niet spreken voor het grootste deel van de Turken. Jullie zijn een schande. Ik ben klaar met jullie voor vandaag. Ik hoop dat het voldoende is. Ik heb me uitgesproken tegen jullie.”

Aan het eind van de video blijkt dat Ilgun onlangs aan Sefa en zijn vrienden had gevraagd of ze in één van Ilguns vlogs wilden optreden. “Sorry, dat ga ik niet doen. Want ik wil geen vinger deze pap hebben. Ik maak straks m’n eigen Brintapap, ga lekker sporten en houd me bezig met m’n eigen dingen.”

Bekijk de video hieronder. BRON 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!