Uitbraakpoging kopstuk Mocro-maffia

Foto: Politie Amsterdam

DUBLIN – In Ierland is groot alarm geslagen omdat topcriminelen het Amsterdamse kopstuk van de Mocro-maffia, Naoufal F., wilden bevrijden. F. zit in Ierland vast en wacht op zijn uitlevering.

Dat meldt de Ierse krant Sunday World. Toen hij deze week werd vervoerd naar de rechtbank werden allerlei zware beveiligingstroepen ingezet om het transport te begeleiden.

Volgens de Ierse politie waren er concrete aanwijzingen dat er een speciaal team uit Zuid-Amerika was ingevlogen om F. tijdens het vervoer of uit de gevangenis te bevrijden. Het team zou tijdens een transport gebruik hebben willen maken van explosieven om de weg vrij te maken en Naoufal F. te bevrijden.

F. werd eerder dit jaar in Dublin opgepakt in een huis van de beruchte Kinahan-clan: een van de belangrijkste drugsorganisaties in Europa. De Amsterdammer was eerder verdachte in de zaak van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt en nu van liquidatiepoging op de crimineel Pjotr R. in Diemen vorig jaar. Zijn naam wordt met meerdere liquidaties in verband gebracht.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!