De zinloze missie in Uruzgan: Taliban trekken hoofdstad binnen

Taliban trekken hoofdstad provincie Uruzgan binnen

De Taliban is terug in Uruzgan. Task Force Uruzgan: een zinloze verspilling van levens en geld. Ook de GroenLinks politiemissie is mislukt: “Meer aandacht voor mensenrechten: Mislukt. Meer aandacht voor etnische en culturele verschillen: Mislukt. Corruptiebestrijding: Mislukt. Betere wetskennis voor Kunduzianen: Mislukt. Verbeterde vrouwenrechten: LOL” 3,5 miljoen euro PER politieagent.

uruzgan

De Taliban zijn Tarin Kowt binnengetrokken, de hoofdstad van de Afghaanse provincie Uruzgan. De militanten hebben zich een weg naar het centrum gevochten en zijn de zetel van de gouverneur tot op enkele honderden meters genaderd, aldus lokale autoriteiten.

De provinciale leiders zijn op de vlucht geslagen richting het vliegveld, waar ook een Afghaanse militaire basis is. Zeven checkpoints inclusief een gevangenis zouden nu onder controle staan van de Taliban. Er zouden in verschillende delen van de stad gevechten plaatsvinden. In Tarin Kowt wonen ongeveer zeventigduizend mensen. Tussen 2006 en 2010 waren Nederlandse militairen er gelegerd in Kamp Holland, vlakbij Tarin Kowt. Volgens een politiechef hebben politiemensen nauwelijks verzet geboden. Ze zouden akkoorden gesloten hebben met de Taliban, om vervolgens zonder te vechten te vertrekken. Woensdagavond zouden de Taliban al in een oproep aan overheidsfunctionarissen duidelijk hebben gemaakt dat deze bescherming zouden krijgen op het moment dat ze zich zonder verzet over zouden geven. Als de actie van de Taliban slaagt, zou het voor het eerst sinds de verdrijving vorig jaar van de Taliban uit het gebied zijn, dat de groep er weer een voet aan de grond krijgt. – BRON

R.I.P.
Jan van Twist,
Bart van Boxtel,
Michael Donkervoort,
Wim Dijkstra,
Robert Donkers,
Cor Strik,
Timo Smeehuijzen,
Jos Leunissen,
Tom Krist,
Martijn Rosier,
Tim Hoogland,
Ronald Groen,
Wesley Schol,
Aldert Poortema,
Dennis van Uhm,
Mark Schouwink,
Jos ten Brinke,
Mark Weijdt,
Azdin Chadli,
Kevin van de Rijdt,
Mark Leijsen,
Marc Harders,
Jeroen Houweling,
Luc Janzen

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!