Yuri van Gelder VERLIEST kort geding – VAN GELDER KRIJGT ONGELIJK

De rechtbank in Arnhem heeft Yuri van Gelder ongelijk gegeven. De beslissing van sportkoepel NOC*NSF om de turner naar huis te sturen, was een terechte beslissing.

Yuri_van_Gelder_

Yuri van Gelder komt aan bij de rechtbank in Arnhem voor behandeling van het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen sportkoepel NOC*NSF. Links zijn advocaat Cor Hellingman.
Foto: ANP

De turner eiste vrijdag in een kort geding dat hij maandag alsnog mag meedoen aan de ringenfinale van de Olympische Spelen in Rio. De rechter heeft die eis dus afgewezen. Het uitgewerkte vonnis met motivatie zal in de loop van komende week openbaar worden gemaakt.

Van Gelder werd na een stapavond naar huis gestuurd. Hij wist zich zaterdag te kwalificeren voor de finale op het toestel ringen en daarna ging de 33-jarige turner met diverse gasten naar het Holland Heineken House om deze prestatie te vieren. Daar dronk hij naar eigen zeggen “vier of vijf” biertjes.

Tijdens het kort geding betoogde advocaat Harro Knijff van NOCNSF dat Van Gelder de volgende dag een verwarde indruk maakte “alsof hij het heel erg bont had gemaakt”. Ook miste hij de training zondagochtend en kwam hij pas ‘s middags zijn bed uit. “Dat zorgde voor een vertrouwensbreuk.” Volgens Knijff was het de tweede keer dat Van Gelder zonder bericht vertrok en onbereikbaar was. “Dat gedrag en de negatieve invloed die het heeft op de teamgenoten, zorgden voor de beslissing om hem weg te sturen.” – BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!