Viertal krijgt zeven jaar cel voor groepsverkrachting

Vier mannen van Irakese afkomst hebben een gevangenisstraf van zeven jaar gekregen voor de groepsverkrachting van een 17-jarig meisje uit Oostende. Ze filmden de verkrachting met een smartphone.

De mannen komen zelf ook uit Oostende en verkrachtten het meisje in november vorig jaar. Dat deden ze samen met drie minderjarige daders, onder wie een jongen van 14.

Op zijn telefoon werd in januari een filmpje gevonden van de verkrachting, waarna de zaak ging rollen. Op de beelden is te zien hoe het meisje wordt misbruikt terwijl ze bewusteloos is.

Alcohol
Naar later bleek, was het meisje die avond meegegaan met een van de daders, die met haar bevriend was. Hij bracht haar naar een jeugdhuis, waar ze de andere Irakezen ontmoette.

De mannen gaven het meisje flink wat alcohol, waarna ze haar meenamen naar het appartement van een van de Irakezen. De mannen sloegen toe nadat het meisje haar bewustzijn was verloren.

Twee van de minderjarige daders waren eerder al voor de jeugdrechter verschenen. De zaak van de derde minderjarige dient later.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!