Vlaggen zwaaiende brullende Turkse isis fans of Marokkaanse vlaggen op 5 mei is geen probleem, maar de Nederlandse vlag bij een viskraam : DAS IST VERBOTEN!

Vlaggen zwaaiende brullende Turkse isis fans of Marokkaanse vlaggen op 5 mei is geen probleem, maar de Nederlandse vlag bij een viskraam : DAS IST VERBOTEN!

 

Visboer moet eerst vlaggetjes weghalen, later niet…

Eigenaar Jan Vlot van de viskramen in de Spijkenisser winkelcentra Maaswijk en Akkerhof kon het niet geloven maar twee toezichthouders zeiden het echt: hij moest zijn vlaggetjes weghalen. Enkele uren later draaide de wethouder dat terug.

Jan Vlot van de Zeevishandel was gisterochtend verbijsterd. ,,Ik hang al 25 jaar vlaggetjes op om te laten zien dat we de Hollandse Nieuwe weer hebben”, zei hij tegen twee opsporingsambtenaren (boa’s). Maar die waren onverbiddelijk. Ze hadden opdracht gekregen van de afdeling vergunningen van de gemeente om de visboer zijn rood-wit-blauwe vlaggetjes weg te laten halen. De reden was niet dat ze onveilig waren, want ze hingen hoog genoeg. Nee, hij had er geen vergunning voor.

Ongelooflijk allemaal. Gelukkig mag ik mijn vlaggetjes weer ophangen

Jan Vlot

Klanten van de kraam en bezoekers van Vlots Facebookpagina reageerden woest op het bezoek van de boa’s. ‘Waar zijn ze mee bezig?’, ‘Heeft dit bij de gemeente prioriteit?’ en ‘Hebben ze niets anders te doen?’ waren nog de vriendelijkste reacties.

De eigenaar zelf schikte zich, ‘want de gemeente kan je wel dwarszitten’. Maar eens was hij het er niet mee. ,,Ik doe geen vlieg kwaad, ambulante handel heeft het moeilijk. Ik wil gewoon laten zien dat we Hollandse Nieuwe in huis hebben. Meer niet.”

Ongelooflijk
Maar toen gebeurde iets waar de visboer geen rekening mee hield. Wethouder Christel Mourik (VVD) van Nissewaard greep persoonlijk in. Die vlaggetjes, zei ze tegen Vlot, die mag hij weer ophangen. Daar is helemaal geen vergunning voor nodig. En ja, ze had de commotie op Facebook ook gelezen.

,,Ongelooflijk allemaal”, zegt Vlot direct na Mouriks belletje. ,,Gelukkig mag ik mijn vlaggetjes weer ophangen. Ik klaag niet.”

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!