Vluchtelingen mokken over eten en geld

  • Albanees Malaj Emiliano:

    Albanees Malaj Emiliano: “Hoe moeten we daar van leven?”
 Een groep asielzoekers in Oss moppert over de kwaliteit van het eten in de dinsdag geopende noodopvang in Oss. Liever koken ze daar hun eigen maaltijden, in plaats van dat ze een voorgekookte hap moeten opwarmen in de magnetron.

Bijkomend probleem voor de bewoners die klagen: doordat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hen elke dag een warme maaltijd voorschotelt, krijgen de vluchtelingen in Oss minder leefgeld. Ongeveer 29 in plaats van 57 euro per week. Dat stuit een aantal van de bewoners tegen de borst. “Hoe moeten we daar van leven?”, vraagt Albanees Malaj Emiliano zich af. Hij dreigt te gaan stelen als er niets verandert.

Klusjes
Het COA kent de klachten en schrapte eerder deze week de twee dagelijkse broodmaaltijden, waardoor de bewoners iets meer geld krijgen. Ook kunnen de asielzoekers klusjes doen die hen maximaal 14 euro per week opleveren. Dat volstaat volgens het COA als oplossing voor de klachten.

Er zijn ook bewoners die blij zijn met alles dat ze krijgen in Oss. “We zijn hier niet voor eten of geld, maar voor een veilige plek en voor een betere toekomst”, stelt Afghaan Sayed Masih Fakher.

bron: bd.nl

2 thoughts on “Vluchtelingen mokken over eten en geld”

  1. En waarom zit er een Albanees als vluchteling in ons land? Waarom moeten wij de shit van al die apenlanden opruimen. Terug met die gasten, die veilig zijn in eigen land. Hier komen klagen en zeiken. Ga werken aan je toekomst in eigen land.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!