Vragen over komst haatimam naar As Soennah Moskee

PVV in Den Haag stelt vragen over komst ‘haatimam’ naar As Soennah moskee

De moskee zelf liet eerder weten dat de omstreden Belgische prediker, die donderdagavond een preek hield in de moskee, altijd ‘binnen de grenzen van de Nederlandse wet is gebleven.’ Volgens de website Geenstijl zou Chouaa zich bezig houden met het ronselen van jihadstrijders.

De PVV noemt het in de raadsvragen onaanvaardbaar en onhoudbaar dat de gemeente blijft samenwerken met een moskee die volgens haar een podium biedt aan ‘haatpredikers die in verband worden gebracht met het ronselen voor de gewelddadige jihad’.

‘Samenwerking beëindigen’

De partij wil ook weten of Den Haag, na een door de Tweede Kamer daarover aangenomen motie, bereid is de samenwerking met de moskee te beëindigen. Vorige maand antwoordde de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen op eerdere vragen van de partij dat de gemeente niet van plan is de samenwerking met de As Soenah moskee te beëindigen, ondanks de kritiek uit de Tweede Kamer.


Vrijwilligers van de moskee helpen tijdens de oudejaarsnacht om de rust te bewaren in de Schilderswijk. Over de inzet van deze vrijwilligers ontstond discussie. Zo werden ze op internet omschreven als ‘beruchte shariapatrouilles’ of ‘kwade anti-westerse krachten’. Van Aartsen zei eerder tegen Omroep West dat er helemaal niets mis is met de inzet van deze vrijwilligers.


‘Moskee sluiten’

In de de raadsvragen van dinsdag stelt de PVV  de vraag of de gemeente bereid is moskeeën die ‘jihadpredikers faciliteren’ zo snel mogelijk te sluiten, en zo nee waarom niet.

Bron: omroepwest.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!