Vredestichter overlijdt na vechtpartij op de Wallen

AMSTERDAM – Een 32-jarige man is maandag overleden aan de verwondingen die hij zaterdagavond opliep bij een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen. Het slachtoffer uit Voorthuizen liep hersenletsel op en raakte in coma toen hij samen met anderen een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal wilde sussen.

Daarop keerde een van de twee groepen, die bestond uit drie mannen met een „Oost-Europees uiterlijk”, zich tegen het gezelschap waar het slachtoffer toe behoorde. De drie gingen er vervolgens vandoor en zijn sindsdien spoorloos.

Het slachtoffer werd zaterdagavond rond 23.30 uur ter hoogte van Casa Rosso op de Oudezijds Achterburgwal in bewusteloze toestand aangetroffen. In het ziekenhuis raakte hij in coma en vanochtend overleed hij aan zijn verwondingen.

De politie is op zoek naar mensen die de vechtpartij hebben gezien en roept op eventueel gemaakt beeldmateriaal met de recherche te delen. ‘Er zijn veel meer getuigen geweest dan wij tot nu toe hebben gesproken, dus we hopen op veel beeldmateriaal waardoor we de gebeurtenissen precies kunnen onderzoeken’, meldt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

Een woordvoerder van de politie kan nog niks zeggen over eventueel bewijsmateriaal, waar naar is gezocht in een naastgelegen gracht.

BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!