Gelukszoekers weigeren iets te doen voor gratis geld dat zij ontvangen van de Nederlandse belastingbetaler

Veel vluchtelingen voelen zich te lamlendig om vrijwilligerswerk te doen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het kabinet. Liever ontvangen zij gewoon gratis geld en spelen zij de hele dag met hun telefoontjes.

welkom3

Asielzoekers mogen niet werken en kampen dus vaak met verveling, maar werken willen ze niet. Minister Asscher (Sociale Zaken) liet daarom uitzoeken in hoeverre er interesse is om vrijwilligerswerk te doen. Uit interviews met een groep van veertig representatieve asielzoekers, blijkt nu dat het merendeel daar wel voor voelt. Bij ongeveer de helft van die groep speelt een zeker schuldgevoel mee vanwege het ontvangen van geld van de overheid zonder ervoor te werken. De andere helft vindt dus dat ze recht hebben op gratis geld. Degenen die niet de handen uit de mouwen willen steken, noemen depressie als voornaamste reden. „Door het piekeren over de toekomst en de gedachten aan het thuisland acht men zich niet in staat de focus op iets als vrijwilligerswerk te leggen”, aldus het onderzoek. Ook zien vrouwen er vaak vanaf omdat ze zwanger zijn of voor de kinderen moeten zorgen. – BRON

1 thought on “Gelukszoekers weigeren iets te doen voor gratis geld dat zij ontvangen van de Nederlandse belastingbetaler”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!