Weer is het raak in GZC Ter Apel!

En weer komt er een bericht binnen vanuit het gelukzoekers centrum Ter Apel. De beveiliging is opgeschroefd na nog meer overlast van gelukzoekers. Zo meldt   RTV Noord.

Onveilig:

Een groep met gelukzoekers uit zogeheten veilige landen zoals Marokko en Algerije misdraagt zich binnen het GZC. Het personeel zou zich hierdoor extra onveilig voelen. Een groot deel van deze gelukzoekers zouden namelijk verslaafd zijn aan drugs.

Ook zijn er binnen deze groep van voornamelijk Marokkaanse afkomst veel personen die zich erg agressief opstellen. Hierdoor voelen andere gelukzoekers zich weer onveilig en veroorzaakt het een grote onrust.

Escalatie:

Donderdag is er een bijeenkomst voor de omwonenden en volgens een woordvoerder worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen om escalatie te voorkomen. Ja dames en heren daar gaan uw belastingcenten weer.

Vorige week kwamen wij natuurlijk ook al met de berichten dat er rondom en ver buiten het gebied van het GZC ook al grote onrust aanwezig is. Dit inzake zakkenrollers in Delfzijl en Groningen. Van die daders werden er al een flink aantal veroordeeld via het snelrecht.

 

 

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!