Wethouder weg om sekschat met ‘tiener’

Foto: Hollandse Hoogte

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Een wethouder van Hoogezand-Sappemeer is opgestapt omdat hij werd gechanteerd. Ger Lindeman dacht te hebben gechat met een veertienjarig meisje, maar vermoedelijk ging het om criminelen. Nadat de chat seksueel van aard was geworden, werd hij gechanteerd.

Dat zegt Lindeman vrijdag tegen het Dagblad van het Noorden. ,,Ik liet me meeslepen op een onbewaakt ogenblik.”

Lindeman (45) heeft het over ,,professionele criminelen”. Hij weigerde het gevraagde geld te betalen, waarop de chatwisseling op Facebook werd gezet.

De wethouder deed aangifte en lichtte burgemeester Peter de Jonge in. Enkele dagen later, eind september, besloot hij op te stappen. ,,Strafrechtelijk heb ik niets fout gedaan. Ik heb niet met haar afgesproken. Dat was ook helemaal niet de bedoeling. Maar ik heb me wel mee laten slepen waardoor ik chantabel werd. In het openbaar bestuur kun je je zo’n fout niet permitteren, vind ik.”

Lindeman zegt dat hij samen met de politie contact heeft gezocht met de afpersers. ,,Maar zonder resultaat. Deze gasten zijn heel moeilijk te achterhalen.”

Een woordvoerster van Openbaar Ministerie bevestigde vrijdagavond dat er een onderzoek loopt naar de afpersing.

BRON

3 thoughts on “Wethouder weg om sekschat met ‘tiener’”

  1. Een blanke westerling mag in onze rechtstaat niet eens wijzen naar een minderjarig meisje, terwijl een moslim er mee mag trouwen en haar naar hartenlust mag verkrachten.
    Dus, heren pedo’s zo snel mogelijk moslim worden, want dan maakt Justitie je niets meer!
    Ja, zo ziek zijn we in Nederland.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!