Wie heeft deze auto gezien?


Het Haagse gezin Chlosta is ten einde raad.

Het Haagse gezin Chlosta is ten einde raad.

Verdriet na diefstal auto overleden zoon (29)

Het Haagse gezin Chlosta is ten einde raad. In de vroege uren van Koningsdag werd de auto van hun in oktober 2015 overleden zoon Mathis gestolen op de Kramsvogellaan. De wagen – een Volkswagen Polo met het kenteken 54-NTH-4 – was zijn alles.

Het gezin is kapot van verdriet en zet alles op alles om de erfenis van hun geliefde Mathis terug te vinden. ,,Mathis had leukemie. Hij had een succesvolle stamceltransplantatie achter de rug en alles zag er hoopvol uit”, vertelt zus Anne. ,,Toen kwam de kanker ineens terug, veel agressiever dan daarvoor. Mathis durfde toen een zware chemotherapie aan met zware bijwerkingen. Hij wilde voor zijn leven vechten’’.

Dit leek te lukken; na een paar maanden durfde ook het gezin er weer in te geloven. Totdat de Hagenaar zes maanden geleden ineens een bloedvergiftiging kreeg. ,,Hij moest meteen worden opgenomen. Binnen twee weken verslechterde zijn toestand zo dramatisch dat hij uiteindelijk in het bijzijn van zijn vriendin, onze ouders en mij in het ziekenhuis overleed. Toen was hij 29”.

De Hagenaar hield ‘ontzettend veel van zijn auto’. ,,Hij bracht er veel tijd in door, alleen of met zijn vrienden. Samen maakten ze veel mooie reizen en uitstapjes, met name naar Fontainebleau in Frankrijk. Mathis was namelijk fanatiek klimmer en altijd op zoek naar de beste klimplekken in Europa en daarbuiten”.

,,Het was Mathis’ wens dat ik verder zou rijden in zijn auto. Dat was in het begin heel moeilijk. Ik wilde niet de auto, ik wilde mijn broertje terug. Nu is de auto mijn meest dierbare herinnering aan Mathis. Altijd als ik in de Polo ga zitten om ergens heen te rijden, heb ik het gevoel dat Mathis er weer is. Dat hij naast mij zit en we weer zoals vroeger samen op pad gaan. Toen mijn moeder me belde met het nieuws dat de auto was gestolen, was het alsof ik opnieuw een groot deel van Mathis kwijtraakte. Dat gevoel is niet met woorden te omschrijven.

Deze auto is zoveel meer dan een auto. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn ouders. We kunnen de wagen niet missen’’.

1 thought on “Wie heeft deze auto gezien?”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!