‘Ik zag geen rook, maar vuur’, Nina lag onder een zonnebank in Delft die in brand vloog

Nina Zuijdwijk (17) ligt zondagmiddag net 12 minuten onder de zonnebank aan de Papsouwselaan in Delft als ze schrikt van een harde klap. Ze springt onder de bank vandaan. ‘Onder het glas zie ik vuur. Geen rook, zoals ik overal teruglees, maar vuur.’

Nina denkt dat er iets los is geschoten in de bank, want ze ziet ‘iets draaien dat in brand staat’. Ze rent naar de medewerker aan de balie. Die pakt de brandblusser en vraagt Nina om de brandweer te bellen. ‘Dat lukte niet. Mijn spullen lagen nog in de cabine.’

De medewerker belt uiteindelijk zelf met de hulpdienst, al blussend. ‘Ondertussen riepen wij: Iedereen eruit, iedereen eruit! Toen de vlammen boven de cabine uitkwamen, kwam er nog een oudere man uit een hokje. Hij zat gelukkig dichtbij de uitgang.’

Nina wil wel blijven zonnen

De brandweer heeft het vuur in korte tijd kunnen blussen, vertelt Nina. Niemand raakt gewond. ‘De medewerker heb ik bedankt voor haar snelle actie. We hebben elkaar veel sterkte gewenst. De eigenaar heb ik niet meer gesproken.’

Nina wil wel weer onder de zonnebank, maar niet meer bij deze studio. ‘Als ik te pips word, dan zal ik wel weer moeten. Maar dan ga ik wel onder een ander merk zonnebank bij een ander bedrijf.’

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!