Zeker 50 doden bij bomaanslag op bruiloft in Gaziantep

Bij een bomaanslag op een bruiloft in de Turkse stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië, zijn zeker vijftig doden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten. Bij de aanslag op het trouwfeest in de open lucht raakten 94 mensen gewond.
De aanslag gebeurde net voor elf uur in de avond. Een luide explosie was te horen bij een trouwzaal in de wijk Akdere, waar een Koerdische huwelijksceremonie gaande was. Het was niet duidelijk hoeveel mensen daarbij aanwezig waren. Koerdische bruiloften zouden een doelwit zijn voor IS-aanslagen.

Terreuraanslag
Het Turkse Rode Kruis bevestigde dat een aanslag op een trouwlocatie was gepleegd en zei dat er ,,een groot aantal” slachtoffers was. De gouverneur van Gaziantep sprak van een ,,terreuraanslag”.

Volgens de Turkse vicepremier Mehmet Simsek zou het gaan om een zelfmoordaanslag. ,,Dit was een barbaarse daad. Het lijkt op een zelfmoordaanslag. Alle terroristische groeperingen; PKK, IS en Gülen proberen Turkije aan te vallen. Maar met Gods wil zal ze dat niet lukken.”

De aanslag is nog niet opgeëist. President Erdogan gaf zondag aan het sterke vermoeden te hebben dat IS erachter zit. De lokale bevolking is opgeroepen om bloed te doneren.

Meer aanslagen
Turkije is de afgelgopen maanden meerdere keren opgeschrikt door aanslagen. In juli kwamen bij drie zelfmoordaanslagen op het vliegveld van Istanbul 44 mensen om het leven.

De afgelopen week vonden nog drie aanslagen in het oosten van Turkije plaats. Hierbij kwamen elf mensen om het leven en raakten zeker 226 mensen gewond.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!