Zomers tussendoortje tijdens het weekeinde

Hier zijn wij weer met onze wekelijkse Liefde voor Holland weerbericht met voor dit weekend in petto hebbende een:

Zomers tussendoortje tijdens het weekeinde

In het noordoosten valt zo nu en dat een  spat. Vanuit het westen volgt meer regen met mogelijk ook onweer in het noorden. Het zuiden ontspringt de dans grotendeels. In het weekeinde wordt het warm, met op zondag meer dan 25 graden.

Vanochtend trekt een regenzone over Drenthe en Groningen naar het oosten. In de rest van het land is het vooralsnog droog. In de loop van de ochtend nadert een nieuwe neerslag gebied vanaf de Noordzee.

Vanmiddag valt er aanvankelijk in de noordelijke helft van het land regen met een sterk buiig karakter. Vooral in het noord(oosten) is er kans op onweer. In het zuiden en zuidoosten zijn de neerslagkansen kleiner. Aan het einde van de middag wordt het van het westen uit droog en klaart voorzichtig op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19 graden in het noordelijk kustgebied tot tussen 20 en 23 graden in de rest van het land. De zuidwestenwind neemt toe tot matig en langs de kust en op het IJsselmeer tot (vrij) krachtig.

Vanavond en vannacht krijgen opklaringen de overhand, maar met name Limburg blijft nog wel gevoelig voor lage bewolking en een drup regen. Lokaal ontstaat nevel of een enkele mistbank. De minima lopen uiteen van 12 graden in het binnenland tot 16 graden aan zee. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Morgen begint met zonneschijn, maar in de loop van de dag drijven er over het midden en noorden steeds meer sluierwolken. Mogelijk valt er later op de middag in het noordwesten wat lichte regen. Het kwik stijgt naar waarden tussen 20 graden in de Kop van Noord-Holland en lokaal 25 graden in het zuiden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

De dagen daarna is het zondag zomers warm met in het binnenland temperaturen tussen 23 en 29 graden. In de loop van de dag neemt wel de kans op onweer toe. Na het weekeinde voltrekt zich een overgang naar tamelijk koel en licht wisselvallig zomerweer.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!