Werkloosheid nog steeds torenhoog, maar @Zwolle geeft liever banen aan ‘vluchtelingen’

De werkloosheid in Nederland is nog steeds torenhoog, maar zoals gewoonlijk worden ‘vluchtelingen’ weer voorgetrokken. Dit keer dus in Zwolle. We zagen dit al eerder in Amsterdam en ook in Den Haag!

De krapte op de arbeidsmarkt en de zogenaamde zoektocht van ‘vluchtelingen’ naar een baan komen samen in een pilot, een proef waar werkloze Nederlanders NIET welkom zijn, die is opgezet door twee Zwolse bedrijven. De Stichting IT PerformanceHouse, een bedrijf dat IT-trends en ontwikkelingen wil stimuleren bij andere  bedrijven, heeft samen met IT-bedrijf en detacheerder Isential de pilot opgezet waar Nederlandse werklozen NIET welkom zijn. Ook Hettie Heijsen, regiocoördinator Zwolle bij Divosa (de vereniging van leidinggevenden in het sociaal domein), is betrokken bij het project waar werkloze Nederlanders niet aan mee mogen doen. “We doen dit zeker omdat we een linkse maatschappelijke rol willen spelen, maar ook omdat er gewoon veel schaarste is in de IT-sector. Het mooie is dat we dat op deze manier kunnen combineren”, stelt Martin Greefhorst van Stichting IT PerformanceHouse. “Er is veel vraag naar professionals, ook als zij van buitenlandse afkomst zijn. Dat is vrij gebruikelijk in onze sector. Voor sommige functies is het niet nodig om Nederlands te spreken, voor andere wel”, legt Peter Holtkamp, commercieel directeur bij Isential, uit. Om te kijken of de zestig deelnemende ‘vluchtelingen’ uit de regio geschikt zijn voor een baan in de IT-sector, volgen ze deze week een tweedaagse GRATIS GRATIS GRATIS cursus in Zwolle, waar Nederlandse werklozen NIET welkom zijn. Daar maken ze een GRATIS GRATIS GRATIS beroepskeuzetest en wordt er gekeken naar beheersing van de Engelse en Nederlandse taal. Ook worden de computervaardigheden getest, waar GRATIS GRATIS GRATIS certificaten voor worden uitgereikt. “Uiteindelijk gaan we dan kijken of de mensen geschikt zijn voor het werk in de IT-sector en wordt hen eventueel een GRATIS GRATIS GRATIS opleiding met baan aangeboden door ons”, aldus Holtkamp. De opleidingen zijn GRATIS GRATIS GRATIS en werkloze Nederlanders zijn NIET welkom, en worden dan betaald door het bedrijf waar de ‘vluchteling‘ kan werken en door het sectorfonds CA-ICT.

1 thought on “Werkloosheid nog steeds torenhoog, maar @Zwolle geeft liever banen aan ‘vluchtelingen’”

  1. Rood is de kleur van mijn saldo, wit is mijn kleur omdat ik ziek ben maar durf niet na de arts want als hij me door stuurt kost me dat mijn eigen risico en blauw wordt je geslagen door een stel asielzoekers die het laatste beetje geld van je roven. en dan voeg ik groen en geel aan toe voor de genen die dat zelf kunnen invullen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!